2.500Ft
2023-as évjárat
Francia fajtaként tartják számon, az egyik legelterjedtebb fajta hazánkban. Megjelenésében tiszta, intenzív szalmasárga színű. Illatában a Chardonnay krémessége, vajassága, vaníliás illata jelenik meg. Ízében sárga gyümölcsös, citrusos, zöld almás ízjegyek találhatók
Longa villának neveztük el a bort, mert Neszmélynek 1471-től hosszú ideig ez volt a neve.
Kiszerelés |
---|
2023-as évjárat
1930-ban Kocsis Pál a Pozsonyi fehér és a Csabagyöngye szőlőket keresztezte, és így jött létre a mára szinte. Mindenki által ismert fajta. Korán érő szőlőfajta, bora zöldes-sárga színű, könnyed, gyümölcsös. Sírig tartó szerelemnek neveztük el, mert Kati és Olivér között örök szerelem szövődött. 1930-ban Kocsis Pál a Pozsonyi fehér és a Csabagyöngye szőlőket keresztezte, és így jött létre a mára szinte mindenki által ismert fajta. Korán érő szőlőfajta, bora zöldes-sárga színű, könnyed, gyümölcsös. Sírig tartó szerelemnek neveztük el, mert Kati és Olivér között örök szerelem szövődöt.
2022-es évjárat
A Cabernet Sauvignon a világ egyik legismertebb és legnagyobb területen termesztett kékszőlő fajtája.
Népszerűségét jól mutatja, hogy a világ borvidékeinek nagy részén jelen van, az összes jelentősebb bortermelő országban készítenek belőle bort. A kékszőlőt szüret után bogyózzuk és csak pár óráig hagyjuk héjon ázni. Így a színanyag oldódik a mustba. Reduktív módszerrel készítjük, mert így őrzi meg friss, gyümölcsös jegyeit. Miért Bíboros kosbor lett a neve? A Biboros Kosbor egy védett növény, Neszmély környékén rengeteg található belőle. Már a középkorban is ajzószerként (afrodiziákum) használták. Próbálják ki! Állítólag ma is.
2020-as évjárat
Francia eredetű fajta. A merlot nem áll távol a Cabernet Sauvignontól, de lágyabb, bujább annál. Közepes testű, gyümölcsös zamatú, finom, lágy és simulékony. Tannin- és savtartalma alacsony. Pista bátyám volt az első borásza a 2004-ben megvásárolt területnek. Borkészítési technikája elég sajátságos volt, mert ha nagyon savas volt a bor a következő szlogent használta: “Hadd szóljon” – és már öntötte kiló számra hozzá a cukrot. Ma már nem ezt a technikát használja a borászat.