Palack

Palack ára

Mind a(z) 6 találat megjelenítve

 • ELFOGYOTT

  Cabernet Sauvignon rozé – Bíboros kosbor

  1.900Ft

  2022-es évjárat

  A Cabernet Sauvignon a világ egyik legismertebb és legnagyobb területen termesztett kékszőlő fajtája.

  Népszerűségét jól mutatja, hogy a világ borvidékeinek nagy részén jelen van, az összes jelentősebb bortermelő országban készítenek belőle bort. A kékszőlőt szüret után bogyózzuk és csak pár óráig hagyjuk héjon ázni. Így a színanyag oldódik a mustba. Reduktív módszerrel készítjük, mert így őrzi meg friss, gyümölcsös jegyeit. Miért Bíboros kosbor lett a neve? A Biboros Kosbor egy védett növény, Neszmély környékén rengeteg található belőle. Már a középkorban is ajzószerként (afrodiziákum) használták. Próbálják ki! Állítólag ma is.

   

 • Chardonnay – Longa Villa

  2.600Ft

  2023-as évjárat

  Francia fajtaként tartják számon, az egyik legelterjedtebb fajta hazánkban. Megjelenésében tiszta, intenzív szalmasárga színű. Illatában a Chardonnay krémessége, vajassága, vaníliás illata jelenik meg. Ízében sárga gyümölcsös, citrusos, zöld almás ízjegyek találhatók

  Longa villának neveztük el a bort, mert Neszmélynek 1471-től hosszú ideig ez volt a neve.

 • Hárslevelű gyöngyözőbor – Mariska néni

  2.000Ft

  2023-as évjárat

  Manapság minden borissza tudja, hogy a Hárslevelű a Kárpát-medence egyik őshonos szőlőfajtája. A neszmélyi talajon nagyon lágy, könnyed bort ad. Mi idén gyöngyözőbort készítettünk belőle, amely egy szolidan pezsgő, lágyan buborékos, éppen ezért nem karcoló, sokkal inkább simogató ital lett. Miért Mariska néninek neveztük el? Ő jutott eszünkbe, amikor megtudtuk, hogy a hárslevelű őshonos fajta, Mariska néni őshonos volt Neszmélyen és évekig, még 86 éves korában is a kis borászatunkban dolgozott.

 • ELFOGYOTT

  Merlot – Pista Bátyám

  2.500Ft

  2020-as évjárat

  Francia eredetű fajta. A merlot nem áll távol a Cabernet Sauvignontól, de lágyabb, bujább annál. Közepes testű, gyümölcsös zamatú, finom, lágy és simulékony. Tannin- és savtartalma alacsony. Pista bátyám volt az első borásza a 2004-ben megvásárolt területnek. Borkészítési technikája elég sajátságos volt, mert ha nagyon savas volt a bor a következő szlogent használta: “Hadd szóljon” – és már öntötte kiló számra hozzá a cukrot. Ma már nem ezt a technikát használja a borászat.

 • Olaszrizling – Zsiga bá’

  2.100Ft

  2023-as évjárat

  Hazánkban szinte minden borvidéken megtalálható. Borászatunkban egy könnyed, ásványos fehérbor készül belőle. Hagyományos, visszafogott ízvilágú, citrusos, kora tavaszi virágokra emlékeztető jegyekkel. A tradícionális borok kedvelőinek.

  Zsiga bácsi volt a borászat előző tulajdonosa. Csak Olaszrizlinget készített és nagyon kellemes, kedves borai voltak. Az egész falu ismerte, itt született, nőtt fel és házassága után költözött Svájcba. Igazi borász családból származik, de gyermekei nem akarták folytatni a borászkodást. Élete végéig minden évben visszajárt Neszmélyre és az egész nyarat ott töltötte borászkodással.

 • Szürkebarát – Miklós atya

  2.300Ft

  2023-as évjárat

  Egy francia borfajta, a pinot család tagja, a Pinot gris magyar megfelelője. A szőlő bogyója szürkésfehér, héja vöröses színezetű, világosabb színű rozé is készíthető belőle. Gazdag zamata, enyhe savai, üdesége miatt szeretik a borkedvelők. Miklós atyának neveztük el, mivel a 14. században, Károly Róbert Neszmélyre küldte Lajos herceg nevelőjét, Miklóst és birtokot adományozott neki. Az élete során rengeteget segített az ott élő szegényeknek.

WEBÁRUHÁZ